Antibiotikafri och prisad chark

Än idag öppnar man alla fönster i fabriken för hand för att låta de salta vindarna varsamt förvandla kött till delikatesser. Idag kompletterat man dock det traditionella med nytt. Förutom att erbjuda magra produkter, garanterar man 100% antibiotikafri djurhållning för många av produkterna i sortimentet.

Världens godaste marmelader

Pure Stagioni har en enkel filosofi – ät bättre, nyttigare och mer medvetet. Inga konserveringsmedel, färgämnen eller andra kemikalier används i produktionen. Bara årstidernas frukter, grönsaker, bär och socker. Det resulterar i några av världens godaste marmelader vi smakat.

Inlagda godsaker från Cerignola

Gerardo Scaranos resa började i en blygsam lokal i Cerignola, Italien. 20 år senare är hela familjen involverad där en hög innovationstakt, lokal kompetens och produkter utan palmolja är en del i framgången. Mest kända är de för sin runda och gröna oliv Bella Di Cerignola som är makalöst god.

Hovleverantör av balsamico

Sedan 1700-talet har tålamod, dedikation och respekt för tradition format grunden för Gocce Italianes balsamico. Med svårslagen kvalitet och otroliga smaker, är det inte konstigt att deras balsamico idag avnjuts på allt från stjärnbeprydda Michelinrestauranger till det kungliga hovet i Italien.

Olivolja från anrika Toscana

Dievoles olivoljor, som år efter år kammar hem internationella priser i både smak och design, görs på oliver från träd som ärvts genom århundraden. Skötseln är omsorgsfull och kvalitetskontrollerna ytterst noggranna med devisen att olivolja av riktigt hög kvalitet kräver extraordinära oliver.

Luigis mästerliga inläggningar

Den passionerade pionjären Luigi Buscema förstod tidigt att vakuumpackade och kylda inläggningar behöll både smak och doft bättre än i glaskonserv. Han var en av de första i Italien att anamma metoden och erbjuder idag läckra oliver och mästerligt inlagda grönsaker som en specialitet.

Det alkoholfria alternativet

Grundaren Michele Tait startade sin vinkarriär redan som barn på faderns vingård i Italien. Hans långa erfarenhet och förståelse för jordbruket har idag gjort honom till en sann vinmästare. Med traditionella metoder producerar Alternativa alkoholfria kvalitetsviner för den sofistikerade kunden.

Bontà Toscane – En salumeria i perfekt balans

I vackra Toscana hittar vi anrika salumerian Bontà Toscane med en otrolig känsla för lufttorkade skinkor och salami som är geografiskt ursprungsskyddade. Respekt för omgivningen och en perfekt balans mellan det traditionella och det entreprenöriella, är framgångsfaktorerna för familjeföretaget.

Appennino Food – De italienska tryffelbröderna

Kärlek för jorden, passion för naturen och att ta hand om saker som går bra. Det är filosofin som bröderna och grundarna Luigi och Angelo Dattilo lever efter. I sortimentet hittar vi allt från färsk tryffel, smör, ost, kronärtskocka och oljor där allt är smaksatt med äkta fyllig tryffel från Italien.

Antichi Colli – Kungen av balsamico

I staden Modena hittar vi italienska Antichi Colli med dess ursprungsskyddade balsamicoprodukter och härliga mogna smaker. Sortimentet är ett resultat av familjerna Bavieri och Brabants samlade expertiskunskap om jordbruk, vinäger, kryddning och lagring sedan flera decennier tillbaka i tiden.