Reportage

Le Conserve Daune

Italienska inläggningar med hög wow-faktor

Le Conserve Daunes historia börjar år 1997, i en blygsam lokal i utkanterna av Cerignola, långt söderut på den italienska ostkusten.

Omgiven av ett vackert lapptäcke av odlingsfält och vingårdar så långt ögat kan nå, börjar Gerardo Scarano sin verksamhet med att bevara och lägga in säsongens grönsaker – helt utan kemiska tillsatser.

Grönsakerna är speciellt utvalda och plockade på gårdarna runt om fabriken. Allt hanteras mycket varsamt och produktionen sker med en extrem noggrannhet från smak till konsistens.

Gerardo lutar sig ofta tillbaka mot aktuell forskning inom agrikultur och hälsa som blir en ledstjärna i hans arbete. Tack vare hans kvalitetsfokus och hans fantastiska produkter har verksamheten sedan länge vuxit ur sin lilla hyrlokal.

Idag är Le Conserve Daune en högteknologisk verksamhet som engagerar hela familjen Scarano och många anställda därtill.

Här lägger man stor vikt vid att producera inläggningar av extraordinär kvalitet, med optimal hantering av lokala råvaror och oklanderlig produktionskontroll.

I takt med att efterfrågan stigit har också utbudet och certifieringarna vuxit. Idag erbjuder Le Conserve Daune upp emot 150 olika produkter – många med exceptionell standard.

Le Conserve Daune är vida kända runt om i världen för sina goda inläggningar med den berömda ursprungsskyddade gröna oliven Bella di Cerignola som den starkast lysande stjärnan.