Reportage

Antichi Colli

Kungen av italiensk balsamico

Bakom Antichi Colli, en av världens största tillverkare av ljuvlig balsamico, står charkuteristen och entreprenören Alfonso Bavieri.

1987 började Alfonso experimentera för att skapa den perfekta balsamvinägern hemma i familjen Bavieris källare, i vackra Castelnuovo Rangone strax söder om Modena i norra Italien. Till sin hjälp hade han unika recept och metoder som förts vidare genom familjen i generationer.

Tack vare hårt arbete och fina produkter fick verksamheten fart. I en förförisk miljö, bland böljande gröna kullar, har familjen gjort skapandet av balsamico till en fulländad konst. Idag erbjuder man under namnet Antichi Colli en hel serie av ursprungsskyddade balsamicoprodukter.

Som sanna hantverkare är Bavieris mycket seriösa och noggranna med allt de gör. Deras kunnande och entusiasm har resulterat i produkter med en aromatisk, helt perfekt smak.

Hemligheten? En kombination av många olika druvor, en idealisk blandning av vinäger och druvmust och lång lagring på ekfat ger Antichi Collis balsamico dess speciella smak.

Trettio år efter starten blev familjen Bavieri partners med familjen Brabant, Frankrikes främsta producent av smaksatt vinäger och senap. Med den samlade expertisen har Antichi Colli blivit en av de allra största producenterna av balsamico och du hittar deras fina produkter i mer än femtio länder världen över.