Reportage

Pure Stagioni

Marmelad med smak av Italiens årstider

I utkanten av Florens, precis på gränsen mellan stad och land, hittar du det unga och innovativa företaget Pure Stagioni. Granne med ett gammalt nunnekloster och en majestätisk plantskola, förvandlas säsongens frukter och bär till några av de mest välsmakande marmelader och confiter vi någonsin provat.

Hos Federico Marinelli och hans Pure Stagioni är enkelhet och renhet nyckeln till framgång. Under devisen ”ät bättre, mer hälsosamt och mer medvetet” skapar han produkter med ett fåtal naturliga ingredienser av allra högsta kvalitet. Inga konstgjorda konserveringsmedel, färgämnen eller andra kemikalier. Bara årstidernas frukter, grönsaker, bär och socker.

När Federico öppnade Pure Stagioni 2014 gick en dröm i uppfyllelse. Federico ville gå tillbaka till den toskanska traditionen, där man med enkelhet och kärlek tog hand om frukt och grönsaker för att bibehålla deras färska smak under hela året.

I Toscanas soliga huvudstad erbjuder han sedan dess rena, smakrika marmelader, baserade på lika delar traditionella familjerecept och tekniskt avancerade processer.

Här hittar du de klassiska smakerna, som fikon, aprikos, apelsin och blåbär, men också nya aptitretare som kryddig tomat, persika, chilipeppar och rödlök.

Genom olika typer av tryckkokning och kokning på låga temperaturer bibehålls råvarornas färg och konsistens. Den färdiga marmeladen förpackas till sist i metall- och plastbehållare, som bäst skyddar och bevarar den färska smaken och dofterna. Så att vi kan njuta av naturens gåvor även under vinter och vår i väntan på nästa skörd.