Reportage

Nauta

Svårslaget hantverk från Belgien

I tre generationer har Nauta gjort paté i världsklass med respekt för tradition, smak och kvalitet. Endast det bästa grisköttet och de finaste leverdetaljerna används och man kryddar blandningen enligt ett gammalt hemligt familjerecept.

Patéerna gräddas långsamt i ugnen där de utvecklar sin läckra, krämiga och unika smak.

När patéerna är klara, garneras även många av produkterna och blir då även en fröjd att vila ögonen på. Nautas patéer passar perfekt till en toast eller baguette tillsammans med lite syrlig rödlöksmarmelad.

Patéerna passar också utmärkt tillsammans med Cumberlandsås, cornichons (små inlagda gurkor), syltlök och lite sallad.

Familjeföretaget Nauta grundades 1946 i Mollem-Asse nära Bryssel. Hendrik Nauta kom från Nederländerna, mer specifikt från Leeuwarden i Friesland. Han hade en slaktarutbildning och grundade sitt företag i Belgien strax efter det.

Under de första åren producerades både patéer och frankfurter-korv. Men tack vare den stora framgången med patéerna fokuserade man från år 1970 och framåt helt på patédelikatesserna som gjorde succé.

Under åren har Nauta vuxit till ett företag med ett internationellt erkänt rykte för patéer av högsta kvalitet. En kvalitet som är sprungen ur många års erfarenhet och det ständiga sökandet efter perfektion i både smak, krämighet och utseende.