Reportage

Dievole

Olivolja från Toscanas anrika olivlundar

På de toskanska böljande kullarna, med en vacker medeltida by som närmsta granne, ligger vackra Villa Dievole – en liten bit av himlen på jorden. Mellan Florens och Siena i de undersköna omgivningarna i Chianti Classico-området, har olivolja och vin producerats i nästan tusen år.

Namnet Dievole syntes för första gången officiellt redan 1090, när ett köpekontrakt överlåter den gudomliga gården till Rodolfino och Vinizio för två kapuner, tre brödlimpor och sex silverdinarer.

Många sekel och otaliga generationer senare är passionen för landet och marken alltjämt densamma. Idag är Dievole en välkänd producent av magnifika Chianti-viner och prisbelönta olivoljor.

Livsnjutare från hela världen kommer till den harmoniska gården, som också huserar en resort och vinklubb för att njuta av historia, natur, vin och haute cuisine.

Dievoles olivoljor, som år efter år kammar hem internationella priser, görs på oliver från träd som ärvts genom århundraden. Skötseln är omsorgsfull och kvalitetskontrollerna ytterst noggranna – olivolja av riktigt hög kvalitet kräver extraordinära oliver.

Utmed den vackra Chianti 408-vägen ligger olivkvarnen, där utvalda oliver pressas inom några timmar efter skörd. Produktionen kontrolleras noga för att hålla Dievoles exceptionella kvalitet. Oavsett om du väljer en Chianti Classico D.O.P. eller Toscano I.G.P. lovar vi dig en smak av den toskanska solen.