Våra producenter

Varje produkt har sin historia. Bakom varje historia finns människor som lagt ner sin själ i hantverket för att få fram äkta smakupplevelser och de bästa möjliga delikatesserna. Lär känna våra familjeägda producenter.

Filtrera

Spanien

Frankrike

Ungern

Italien

Belgien

Sverige

Fisan – Stjärnan på Michelinkrogarna

Det snart 100 år gamla familjeföretaget Fisan är känt för att bara jobba med frigående djur och utsökta iberiska lufttorkade skinkor. Produkterna är omsorgsfullt hanterade i en naturlig miljö utan konstgjorda klimarum. Delikatesserna serveras på de finaste Michelinkrogarna runt om i världen.

Spanien  |   | Läs reportaget »

7 Hermanos – De 7 spanska charkmusketörerna

7 Hermanos är ett familjeföretag som drivs av sju bröder i den pittoreska spanska staden Toledo. De tillverkar traditionell spansk chark med lomo och lufttorkad salami som specialitet. Utmärkande för delikatesserna är låg salthalt, en förförisk sötma och aromatisk doft.

Spanien  | 

Bastides – Delikatesser utöver det vanliga

I sydvästra Frankrike hittar vi Bastides som vunnit många prestigefyllda priser för sin lufttorkade salami. Vindarna från Alperna torkar deras produkter naturligt under en längre tid vilket ger fantastiska smaker. Rätt råvaror, frigående djur och hög innovationstakt är framgångsreceptet för Bastides.

Frankrike  |   | Läs reportaget »

Harangod – Tokaji sätter smaktonen

Frigående och välmående mangalicagrisar är en viktig del bakom Harangods goda smaker. Ett innovativt hantverk där man använder det ungerska tokajivinet som smakhöjare för att producera fantastiska skinkor. Delikatesserna är erkända världen över och har vunnit flera fina priser.

Ungern  |   | Läs reportaget »

Appennino Food – De italienska tryffelbröderna

Kärlek för jorden, passion för naturen och att ta hand om saker som går bra. Det är filosofin som bröderna och grundarna Luigi och Angelo Dattilo lever efter. I sortimentet hittar vi allt från färsk tryffel, smör, ost, kronärtskocka och oljor där allt är smaksatt med äkta fyllig tryffel från Italien.

Italien  |   | Läs reportaget »

Antica Corte Pallavicina – Chark till Verdis toner

Antica Corte Pallavicinas resa började med Carlo Spigaroli som var trogen charkuterist till operakompositören Giuseppe Verdi under 1800-talet. Hans kunskap, tankesätt och hantverk har präglat denna generationens Spigaroli som vunnit många priser för sina lufttorkade skinkor och parmesanostar.

Italien  |   | Läs reportaget »

Triglia Gombitelli – Smakupplevelsen i fokus

Högt bland molnen, omgiven av ekskogar, branta backar och vackra italienska olivträd, hittar vi den charmiga byn Gombitelli. Här producerar familjen Triglia makalösa lufttorkade delikatesser och unika tryffelprodukter enligt traditionella metoder med filosofin att smakupplevelsen är allt.

Italien  |   | Läs reportaget »

Macelleria Marini – Prosciuttons mästare

Familjen Marini har ägnat sig åt chark i fyra generationer. Deras specialitet är lufttorkade super premium-delikatesser som produceras enligt traditionella metoder. Den långsamma lufttorkningsprocessen i deras naturliga källare ger delikatesserna en vacker röd färg och en oemotståndligt god doft.

Italien  |   | Läs reportaget »

Fratelli Salini – Traditionell chark på höga höjder

I den lilla italienska byn Gropallo, 1 000 meter över havets yta, har familjeföretaget Fratelli Salini skapat magi sedan 1820. Utmärkande är att man idag använder sig av samma traditionella hantverksmetoder som då. Deras tre delikatesser produceras endast i begränsad upplaga.

Italien  |   | Läs reportaget »

Antichi Colli – Kungen av balsamico

I staden Modena hittar vi italienska Antichi Colli med dess ursprungsskyddade balsamicoprodukter och härliga mogna smaker. Sortimentet är ett resultat av familjerna Bavieri och Brabants samlade expertiskunskap om jordbruk, vinäger, kryddning och lagring sedan flera decennier tillbaka i tiden.

Italien  |   | Läs reportaget »

San Francesco – Den heliga lufttorkade charken

När grundaren Alfonso Bavieri växte upp i italienska Modena, hade han helgonet San Francesco som förebild. Inspirerad av sin tro, döpte han senare sitt livsverk till samma namn och har dessutom produktionen i ett gammalt kloster i Parma. Där lufttorkar deras ljuvliga skinkor tills de blir perfekta i smaken.

Italien  |   | Läs reportaget »

Bidinelli – Mer mortadella åt folket!

Bidinelli tar med sig över 50 års erfarenhet, passion och omsorg i hantverket för att få till äkta mortadella med oumbärliga dofter. Enbart de bästa italienska grisarna väljs ut och man använder sig alltid av de bästa handplockade pistagemandlarna som ska få förgylla delikatesserna.

Italien  | 

Pio Tosini – Exklusiv produkt i världsklass

Pio Tosini producerar exklusivt en produkt – den omtalade Prosciutto di Parma som lufttorkas i familjens anrika källare med ultimata vindar från de närliggande dalarna. Bra råvaror och traditionella metoder betyder allt för Pio Tosini som sedan 1905 har levt upp till mottot ”Quality doesn’t just happen”.

Italien  | 

Gianni Negrini – Mortadella i världsklass

För 60 år sedan byggde Angelo Negrini grunden för den italienska Negrini-gruppen. Här är forskning och innovation i fokus, men alltid i strikt överensstämmelse med tradition. I deras sortiment hittar vi bland annat en spännande och exklusiv tryffelmortadella.

Italien  | 

Bontà Toscane – En salumeria i perfekt balans

I vackra Toscana hittar vi anrika salumerian Bontà Toscane med en otrolig känsla för lufttorkade skinkor och salami som är geografiskt ursprungsskyddade. Respekt för omgivningen och en perfekt balans mellan det traditionella och det entreprenöriella, är framgångsfaktorerna för familjeföretaget.

Italien  | 

Bonfatti – Ett klassiskt italienskt hantverk

Bonfatti grundades år 1947 i Renazzo di Cento, en liten italiensk by i hjärtat av regionen Emilia Romagna. Sortimentet präglas av ett klassiskt hantverk där endast noggrant utvalda kryddor och de bästa skinkorna är bra nog. Med gedigna metoder levererar man chark i världsklass.

Italien  | 

Glenn Strömberg – Endast det bästa är bra nog

Efter många resor till Italiens alla hörn, har Glenn skapat ett nischat sortiment av lufttorkad chark som vi inte vill vara utan. Han säger ofta att det italienska köket alltid är generöst mot smaklökarna. Vi kan inte annat än hålla med. Välkomna att smaka det bästa av Glenn Strömberg Collezione.

Italien  | 

Bortolotti – Familjetradition sedan 30-talet

Äventyret började i den italienska byn Cene. På denna vackra plats, omgiven av berg och vatten, öppnade farfar Bortolotti sin korvbutik på 30-talet. Idag är det hans barnbarn Mario Bortolotti som tagit över arvet och kunskapen för att erbjuda ett sortiment av bra lufttorkad salami.

Italien  | 

Nauta – Svårslaget hantverk från Belgien

Familjeföretaget Nauta har i decennier tillverkat premiumpatéer efter ett hemligt familjerecept som gått i arv i generationer. Endast den bästa råvaran är bra nog. När man ser Nautas patéer slår smaklökarna piruetter av förväntan och sedan volter när de överträffas. Varje gång.

Belgien  |   | Läs reportaget »

Brödernas – Originalprodukter sedan 1928

Sedan 1928 har matlagning varit en ren och skär passion på Brödernas. I originalsortimentet hittar man Brödernas klassiska produkter av bästa kvalitet med smaker som har utvecklats och förfinats genom åren. Idag är varumärket alltmer känt för sina charkprodukter med få tillsatser.

Sverige  | 

Delicious 1928 – Trendigt lyxiga smakupplevelser

Hos Delicious 1928 är innovation i högsta fokus där svensk skinka möter trendiga smaker som umami, black garlic och tryffel. Eller rökiga toner som intensifierar charkens karaktär. Endast fantasin sätter gränserna för de lyxiga smakupplevelser som Delicious 1928 experimenterar fram.

Sverige  | 

Eldar Eriks – Svensk röktradition sedan 1928

I en svunnen tid i Sverige, då charken var som allra rökigast, hittar vi den outtröttlige charkmästaren Erik Nilsson. Med en passion för rökta skinkor och hans förfinade rökningsmetoder, fick han smeknamnet Eldar Erik. Namnet lever kvar än idag och det gör även hans fantastiska chark.

Sverige  | 

Brännös – Med kärlek från västkusten

Den svenska västkusten präglas av charmiga öar, små fiskebodar och dans på bryggor till härliga solnedgångar. Här ligger också vackra Brännö med ett sortiment av ljuvlig chark, som hämtar inspiration från de salta och smakfulla vindarna som blåser in mot ön och fastlandet.

Sverige  | 

Smörskinka – Smaken sitter i namnet

Smör är kärlek, men framförallt smak. Med lite grädde och en gnutta kreativitet har man skapat en förförisk gyllene råvara. Som en hyllning, har Smörskinka dedikerat ett sortiment av svenska skinkor smaksatt med smör som långsamt får smälta över skinkan tills den når sin ultimata smak och saftighet.

Sverige  | 

Gästabud – Festmåltidens självklara gäst

Idén om stora festmåltider med nära och kära har alltid legat Gästabud varmt om hjärtat. Speciellt om man får njuta av goda delikatesser! Och självklart ska alla ha möjlighet att få ta del av det. Därför består sortimentet av läckra delikatesser till ett schysst pris, perfekt till den stora bjudningen.

Sverige  | 

Grythyttan – Nyskapande klassiker

Grythyttan erbjuder härliga och färska gourmetsåser med högsta finess. Här hittar du bland annat läckra cumberlandsåser, unika tryffelsåser och mustiga rödvinssåser. De har noga komponerats fram in i minsta detalj för att garantera dig en äkta smakupplevelse.

Sverige  | 

Helmut Walch – En bit österrikisk tradition

Under 60-talet förde kockyrket den unge Helmut Walch till Göteborg från Wien. Med sig hade han den österrikiska charktraditionen där varje produkt är resultatet av kunnig hantering och noggrann kontroll över råvarorna. Därför passar Helmut Walch perfekt in i vårt nya delikatessortiment.

Sverige  |