Våra producenter

Varje produkt har sin historia. Bakom varje historia finns människor som lagt ner sin själ i hantverket för att få fram äkta smakupplevelser och de bästa möjliga delikatesserna. Lär känna våra familjeägda producenter.

Filtrera

Spanien

Frankrike

Ungern

Italien

Belgien

Sverige

Fisan – Stjärnan på Michelinkrogarna

Det snart 100 år gamla familjeföretaget Fisan är känt för att bara jobba med frigående djur och utsökta iberiska lufttorkade skinkor. Produkterna är omsorgsfullt hanterade i en naturlig miljö utan konstgjorda klimarum. Delikatesserna serveras på de finaste Michelinkrogarna runt om i världen.

Spanien  |   | Läs reportaget »

Los Maestros Chacineros!

Cecinas Garrote är ett familjeföretag med över 50 års erfarenhet som “maestros chacineros”. Det innebär att de är experter på det anrika hantverket bakom att salta och lufttorka kött enligt sann spansk tradition. Med omsorg tar de med dig på en smakresa till Spaniens bästa lufttorkade charkuterier.

Spanien  |   | Läs reportaget »

7 Hermanos – De 7 spanska charkmusketörerna

7 Hermanos är ett familjeföretag som drivs av sju bröder i den pittoreska spanska staden Toledo. De tillverkar traditionell spansk chark med lomo och lufttorkad salami som specialitet. Utmärkande för delikatesserna är låg salthalt, en förförisk sötma och aromatisk doft.

Spanien  | 

Bastides – Delikatesser utöver det vanliga

I sydvästra Frankrike hittar vi Bastides som vunnit många prestigefyllda priser för sin lufttorkade salami. Vindarna från Alperna torkar deras produkter naturligt under en längre tid vilket ger fantastiska smaker. Rätt råvaror, frigående djur och hög innovationstakt är framgångsreceptet för Bastides.

Frankrike  |   | Läs reportaget »

Harangod – Tokaji sätter smaktonen

Frigående och välmående mangalicagrisar är en viktig del bakom Harangods goda smaker. Ett innovativt hantverk där man använder det ungerska tokajivinet som smakhöjare för att producera fantastiska skinkor. Delikatesserna är erkända världen över och har vunnit flera fina priser.

Ungern  |   | Läs reportaget »

Appennino Food – De italienska tryffelbröderna

Kärlek för jorden, passion för naturen och att ta hand om saker som går bra. Det är filosofin som bröderna och grundarna Luigi och Angelo Dattilo lever efter. I sortimentet hittar vi allt från färsk tryffel, smör, ost, kronärtskocka och oljor där allt är smaksatt med äkta fyllig tryffel från Italien.

Italien  |   | Läs reportaget »

Antica Corte Pallavicina – Chark till Verdis toner

Antica Corte Pallavicinas resa började med Carlo Spigaroli som var trogen charkuterist till operakompositören Giuseppe Verdi under 1800-talet. Hans kunskap, tankesätt och hantverk har präglat denna generationens Spigaroli som vunnit många priser för sina lufttorkade skinkor och parmesanostar.

Italien  |   | Läs reportaget »

Olivolja från anrika Toscana

Dievoles olivoljor, som år efter år kammar hem internationella priser i både smak och design, görs på oliver från träd som ärvts genom århundraden. Skötseln är omsorgsfull och kvalitetskontrollerna ytterst noggranna med devisen att olivolja av riktigt hög kvalitet kräver extraordinära oliver.

Italien  |   | Läs reportaget »

Antibiotikafri och prisad chark

Än idag öppnar man alla fönster i fabriken för hand för att låta de salta vindarna varsamt förvandla kött till delikatesser. Idag kompletterat man dock det traditionella med nytt. Förutom att erbjuda magra produkter, garanterar man 100% antibiotikafri djurhållning för många av produkterna i sortimentet.

Italien  |   | Läs reportaget »

Hovleverantör av balsamico

Sedan 1700-talet har tålamod, dedikation och respekt för tradition format grunden för Gocce Italianes balsamico. Med svårslagen kvalitet och otroliga smaker, är det inte konstigt att deras balsamico idag avnjuts på allt från stjärnbeprydda Michelinrestauranger till det kungliga hovet i Italien.

Italien  |   | Läs reportaget »

Inlagda godsaker från Cerignola

Gerardo Scaranos resa började i en blygsam lokal i Cerignola, Italien. 20 år senare är hela familjen involverad där en hög innovationstakt, lokal kompetens och produkter utan palmolja är en del i framgången. Mest kända är de för sin runda och gröna oliv Bella Di Cerignola som är makalöst god.

Italien  |   | Läs reportaget »

Världens godaste marmelader

Pure Stagioni har en enkel filosofi – ät bättre, nyttigare och mer medvetet. Inga konserveringsmedel, färgämnen eller andra kemikalier används i produktionen. Bara årstidernas frukter, grönsaker, bär och socker. Det resulterar i några av världens godaste marmelader vi smakat.

Italien  |   | Läs reportaget »

Luigis mästerliga inläggningar

Den passionerade pionjären Luigi Buscema förstod tidigt att vakuumpackade och kylda inläggningar behöll både smak och doft bättre än i glaskonserv. Han var en av de första i Italien att anamma metoden och erbjuder idag läckra oliver och mästerligt inlagda grönsaker som en specialitet.

Italien  | 

Triglia Gombitelli – Smakupplevelsen i fokus

Högt bland molnen, omgiven av ekskogar, branta backar och vackra italienska olivträd, hittar vi den charmiga byn Gombitelli. Här producerar familjen Triglia makalösa lufttorkade delikatesser och unika tryffelprodukter enligt traditionella metoder med filosofin att smakupplevelsen är allt.

Italien  |   | Läs reportaget »

Antichi Colli – Kungen av balsamico

I staden Modena hittar vi italienska Antichi Colli med dess ursprungsskyddade balsamicoprodukter och härliga mogna smaker. Sortimentet är ett resultat av familjerna Bavieri och Brabants samlade expertiskunskap om jordbruk, vinäger, kryddning och lagring sedan flera decennier tillbaka i tiden.

Italien  |   | Läs reportaget »

Det alkoholfria alternativet

Grundaren Michele Tait startade sin vinkarriär redan som barn på faderns vingård i Italien. Hans långa erfarenhet och förståelse för jordbruket har idag gjort honom till en sann vinmästare. Med traditionella metoder producerar Alternativa alkoholfria kvalitetsviner för den sofistikerade kunden.

Italien  | 

San Francesco – Den heliga lufttorkade charken

När grundaren Alfonso Bavieri växte upp i italienska Modena, hade han helgonet San Francesco som förebild. Inspirerad av sin tro, döpte han senare sitt livsverk till samma namn och har dessutom produktionen i ett gammalt kloster i Parma. Där lufttorkar deras ljuvliga skinkor tills de blir perfekta i smaken.

Italien  |   | Läs reportaget »

Pio Tosini – Exklusiv produkt i världsklass

Pio Tosini producerar exklusivt en produkt – den omtalade Prosciutto di Parma som lufttorkas i familjens anrika källare med ultimata vindar från de närliggande dalarna. Bra råvaror och traditionella metoder betyder allt för Pio Tosini som sedan 1905 har levt upp till mottot ”Quality doesn’t just happen”.

Italien  | 

Bontà Toscane – En salumeria i perfekt balans

I vackra Toscana hittar vi anrika salumerian Bontà Toscane med en otrolig känsla för lufttorkade skinkor och salami som är geografiskt ursprungsskyddade. Respekt för omgivningen och en perfekt balans mellan det traditionella och det entreprenöriella, är framgångsfaktorerna för familjeföretaget.

Italien  | 

Bonfatti – Ett klassiskt italienskt hantverk

Bonfatti grundades år 1947 i Renazzo di Cento, en liten italiensk by i hjärtat av regionen Emilia Romagna. Sortimentet präglas av ett klassiskt hantverk där endast noggrant utvalda kryddor och de bästa skinkorna är bra nog. Med gedigna metoder levererar man chark i världsklass.

Italien  | 

Glenn Strömberg – Endast det bästa är bra nog

Efter många resor till Italiens alla hörn, har Glenn skapat ett nischat sortiment av lufttorkad chark som vi inte vill vara utan. Han säger ofta att det italienska köket alltid är generöst mot smaklökarna. Vi kan inte annat än hålla med. Välkomna att smaka det bästa av Glenn Strömberg Collezione.

Italien  | 

Bortolotti – Familjetradition sedan 30-talet

Äventyret började i den italienska byn Cene. På denna vackra plats, omgiven av berg och vatten, öppnade farfar Bortolotti sin korvbutik på 30-talet. Idag är det hans barnbarn Mario Bortolotti som tagit över arvet och kunskapen för att erbjuda ett sortiment av bra lufttorkad salami.

Italien  | 

Nauta – Svårslaget hantverk från Belgien

Familjeföretaget Nauta har i decennier tillverkat premiumpatéer efter ett hemligt familjerecept som gått i arv i generationer. Endast den bästa råvaran är bra nog. När man ser Nautas patéer slår smaklökarna piruetter av förväntan och sedan volter när de överträffas. Varje gång.

Belgien  |   | Läs reportaget »

Brödernas – Originalprodukter sedan 1928

Sedan 1928 har matlagning varit en ren och skär passion på Brödernas. I originalsortimentet hittar man Brödernas klassiska produkter av bästa kvalitet med smaker som har utvecklats och förfinats genom åren. Idag är varumärket alltmer känt för sina charkprodukter med få tillsatser.

Sverige  | 

Delicious 1928 – Trendigt lyxiga smakupplevelser

Hos Delicious 1928 är innovation i högsta fokus där svensk skinka möter trendiga smaker som umami, black garlic och tryffel. Eller rökiga toner som intensifierar charkens karaktär. Endast fantasin sätter gränserna för de lyxiga smakupplevelser som Delicious 1928 experimenterar fram.

Sverige  | 

Eldar Eriks – Svensk röktradition sedan 1928

I en svunnen tid i Sverige, då charken var som allra rökigast, hittar vi den outtröttlige charkmästaren Erik Nilsson. Med en passion för rökta skinkor och hans förfinade rökningsmetoder, fick han smeknamnet Eldar Erik. Namnet lever kvar än idag och det gör även hans fantastiska chark.

Sverige  | 

Brännös – Med kärlek från västkusten

Den svenska västkusten präglas av charmiga öar, små fiskebodar och dans på bryggor till härliga solnedgångar. Här ligger också vackra Brännö med ett sortiment av ljuvlig chark, som hämtar inspiration från de salta och smakfulla vindarna som blåser in mot ön och fastlandet.

Sverige  | 

Smörskinka – Smaken sitter i namnet

Smör är kärlek, men framförallt smak. Med lite grädde och en gnutta kreativitet har man skapat en förförisk gyllene råvara. Som en hyllning, har Smörskinka dedikerat ett sortiment av svenska skinkor smaksatt med smör som långsamt får smälta över skinkan tills den når sin ultimata smak och saftighet.

Sverige  | 

Gästabud – Festmåltidens självklara gäst

Idén om stora festmåltider med nära och kära har alltid legat Gästabud varmt om hjärtat. Speciellt om man får njuta av goda delikatesser! Och självklart ska alla ha möjlighet att få ta del av det. Därför består sortimentet av läckra delikatesser till ett schysst pris, perfekt till den stora bjudningen.

Sverige  | 

Helmut Walch – En bit österrikisk tradition

Under 60-talet förde kockyrket den unge Helmut Walch till Göteborg från Wien. Med sig hade han den österrikiska charktraditionen där varje produkt är resultatet av kunnig hantering och noggrann kontroll över råvarorna. Därför passar Helmut Walch perfekt in i vårt nya delikatessortiment.

Sverige  |